November 2017

Pål skal ha gjester og vil servere fårikål. Han finner en oppskrift til 4 personer. Der er det brukt 1 ½ kg fårikålkjøtt og 1 ½ kg kål. Det står også i oppskriften at retten skal småkoke i minst 2 timer.



Pål skal lage mat til 6 personer. Hvor mye trenger han av hver av fårikålkjøtt og kål ifølge oppskriften?

  •  
  •  
  •  
  •  

I butikken kjøper Pål en pakke med 3 kg fårikålkjøtt og ca. 3 kg kål. Han kjøper også 2 kg poteter.

Hvor mye veier varene Pål kjøpte til sammen?

kg

    Den dagen Pål skal servere fårikål, kommer han hjem fra jobb kl. 17 og har invitert til middag kl. 19. Han har handlet inn alle ingrediensene på forhånd.

    Blir maten ferdig i tide dersom han starter når han kommer hjem den dagen han skal ha gjester?


    •  
    •  


    Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å regne