barnehage

Barnehageassistent: utflukt

Kari jobber som barnehageassistent og skal planlegge en tur med barna på avdelingen. De skal reise med T-banen innenfor sone 1 i Oslo. Det er åtte soner i Oslo og Akershus men hele T-banenettet går under sone 1. Kari må beregne tid og velge riktige billetter.
Hun går inn på nettstedet ruter.no og der finner hun reisetider og priser.
Prisene gjeldende fra 1. februar 2014

Barnebillett gjelder f.o.m. 4 år t.o.m. 15 år.
Rufusbilletten gjelder for barnehager eller skoleklasser t.o.m. 10. klasse. Inntil 15 personer kan reise på én billett - to av disse kan være voksne ledsagere. Rufusbilletten gjelder for et ubegrenset antall reiser på bruksdagen. Billetten er kun gyldig mandag til fredag mellom klokken 09:00 og 15:00.


Kari og en av de andre barnehageansatte tar med seg sju av barna på tur til Sognsvann. Reisen med T-banen frem og tilbake foregår i sone1. 3 av barna er under 4 år. Hva er billigste måte å reise på? Med vanlige billetter eller med Rufusbillett?

  •  
  •  

Uken etter planlegger barnehagen en tur med flere barn. De skal være 3 voksne og 9 barn. 4 av barna er under 4 år gamle. De kommer ikke tilbake til barnehagen før kl 16.00. 2 av barna over 4 år blir hentet av foreldrene på Sognsvann så de skal ikke være med T-banen tilbake til barnehagen. Hva vil turen koste tur-retur med vanlige billetter?
kr

    Ville det lønne seg med Rufusbillett den ene veien?

    •  
    •  


    Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å regne